Zelený Štvrtok – online sv. omša o 18:30 hod.

Svätou omšou slávenou vo večerných hodinách Cirkev vstupuje do Veľkonočného trojdnia a spomína si na Poslednú večeru, pri ktorej Pán Ježiš v tú noc, keď bol zradený, v bezhraničnej láske k svojim, čo boli vo svete, obetoval Bohu Otcovi svoje telo a krv pod spôsobmi chleba a vína, podal ich apoštolom, aby jedli a prikázal im, ako pokračovateľom vo svojom kňazstve, aby prinášali obetu. Dnes treba pozornosť zamerať na tajomstvá, ktoré sa v omši zvlášť uctievajú:

– ustanovenie Eucharistie,

– sviatosť posvätného stavu – Kňazstvo

– Pánovo prikázanie o bratskej láske.

Dnes večer pri slávení svätej omše si treba všimnúť nasledovné:

  • Svätostánok pred omšou ostáva prázdny
  • Sväteničky sú tiež vyprázdnené
  • Počas hymnu Sláva Bohu na výsostiach budeme počuť zvuky zvonov, ktoré sa odmlčia až do toho istého spevu na Veľkonočnú vigíliu a nahradia ich zvuky drevených klepáčov.
  • Po modlitbe po prijímaní sa zoradí procesia na prenesenie Najsvätejšej sviatosti na miesto, kde sa bude uchovávať. Pri speve Ctíme túto Sviatosť slávnu môžeme získať za obvyklých podmienok /sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca/ úplné odpustky
  • Po skončení omše sa odhalí oltár, na ktorom sa slávila sv. omša.

Poďakujme sa Pánovi za dar Eucharistie a za dar kňazstva. Spomeňme si na svojich kňazov a poďakujem Bohu za nich, že nám aj v dnešných časom môžu vysluhovať sviatosti a prinášať živého Krista v Eucharistii.

 

Pridanie komentáru

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *